Hlavní sponsor

Banner
Banner
Banner
Banner

IGC Browser

Banner
Banner
Banner

Reklama

Banner

TTLiveTrack24 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Ivo Bartoň   
Neděle, 23 Srpen 2020 07:44


 TTLiveTrack24  je aplikace, která umožňuje záznam letu a ve spolupráci se serverem LiveTrack24 také ONLINE sledování letu. FREE verze je ochuzena o některé funkce jako upload IGC tracklogu, takže se zcela jistě vyplatí placená verze  TTLiveTrack24 PRO  - 130 Kč jednorázově je akceptovatelná suma.

Aplikace umožňuje upload IGC tracklogu (zaznamenaného touto aplikací) - manuálně, ale i automaticky po přistání. Upload je podporován kromě zmíněného LiveTrack24 také na našeho LEONARDA (Czech Leonardo) a také na XContest ... dvě mouchy jednou ranou.

V konfiguraci se serverem LiveTrack24 pak umožňuje upload tracklogu a zmíněné ONLINE sledování letu. Systém dále umožňuje notifikace SMS, emailem, FB ...

Z vlastní zkušenosti doporučuji VYPNOUT automatické ukončení letu. Pokud se stane, že se vám záznam aktivuje ještě před vzletem, většinou se automaticky ukončí ještě před startem a tracklog se nezaznamená ... LEONARDO si tracklog umí na konci automaticky oříznout.


Menu TTLiveTrack24 je velmi omezené. Umožňuje zadat pouze druh kluzáku + jeho výrobce/označení a druh startu. 

Dodatečné údaje nad rámec standardu (volný let, rozběh) je v tuto chvíli nutné doplnit v konfiguraci GLIDER (zadáváme VÝROBCE a za mezerou NÁZEV padáku) za nutnou "*" podle následujícího návodu:

Za "*" doplňujeme pouze jednotlivá písmena:

1/ Certifikace PG - povinné:  A: EN-A / LTF1; B : EN-B / LTF1-2; C: EN-C / LFT2; D: EN-D / LFT2-3; P: Prototyp

Poznámka: Pokud nezadáte certifikaci PG, systém vyhledá váš posledí let na uvedeném kluzáku a zkopíruje certifikaci + kategorii kluzáku. Oprava je možná dodatečně v editaci letu na Leonardu.

2/ Typ startu:  N nebo W: Naviják/Odviják (Winch); A: Aerovlek (Tow)

3/ PG kategorie:  T: tandem; M: MPG/PPG; E: elektromotor 

4/ HG kategorie:  M: Motor; P: pomocný motor (Mosquito) 


Příklady:

"Gradient Aspen 6 * CN" ... EN-C; vzlet odviják/naviják

"Gradient Orbit 2 * BM" ... EN-B; MPG/PPG

Aktualizováno Čtvrtek, 13 Červenec 2023 14:04